Nasze ulubione radia

Telewizja, internet, prasa i radio
Awatar użytkownika
xCiachooPL
Połowa mocy ;-)

Nasze ulubione radia

Post autor: xCiachooPL » 27 gru 2018, 21:22

Jakie radia lubicie?

PR1 - ciekawe radio, spokój od muzyki 24/7
PR2 - rzadko słucham, audycja "Orient Express"
PR3 - bez "gniotów"
PR4 - wpadający w ucho hip-hop, D&B i troszkę rapu
PR24 - audycja technologiczna
RMF FM - świetna muza, często słucham podczas transportu
Radio ZET - to samo
VOX FM - muza taneczna
Radio Eska - świetne hity "aglomeracyjne"
PR Gdańsk - wiadomości lokalne, spokój od muzyki 24/7
PR Olsztyn - to samo, również program niemiecki i ukraiński w tygodniu
Radio Kaszebe - informacje lokalne
Radio Jard - świetna muzyka
Złote Przeboje - pop i oldies, Ricky Martin, Enrique Iglesias, Gigi D'Agostino...
Radio Plus - pop i oldies, w I dzień Bożego Narodzenia audycja grekokatolicko-prawosławna
JAK DOBRZE, ŻE FORUM ZROBIŁO SIĘ LEPSZE. PRZEPRASZAM WAS ZA WSZYSTKO I UWIELBIAM WAS WSZYSTKICH ZA WSZYSTKO, Z CAŁEGO <3!!!

Konta:
- Google: xCiachooPL Oficjalny
- Chomikuj: xCiachooPL
- Wikia: XCiachooPL
- Discord: xCiachooPL#4768

Ulubione media
WOOTLANDIA
Oglądam: Woot1, Woot3, OTW, WootInfo, mNews, Niezależna, K***a 1, Garhus One, DTV, Alfa, Point, Niezależna 24, RTV, Echo TV, Kanał 14naście, K***a 2 i wiele innych
Słucham: Radio Wootlandii, Radio Wootlandii Dwa, Radio Regionu Memowego, Muszyka FM, TKR FM, Radio Nove, Radio Maxima, NFM, YouFM...
Czytam: Nowy Dzień Memowski, Metropol, Emisja, Święta Gazeta

KAWOLANDIA
Oglądam: Kawa1, Kawa2, Kawa3 Kwas City, KawaNews, BTV, TVC, 9, Triangle, Square, Spot, Point, Triangle Njusy, BTV24, TVC News
Słucham: KR 1, KR 2, KR 4, Radio Kisiel, Radio Zupa, Radio C, Radio 1, Funradio, Octagon.FM, 9light, RTL FM, Retro FM
Czytam: Nasza Kawolandia, NK.tv, Hiper Dzionek, Twój Dzień, Tele 7 dni
6

Awatar użytkownika
K03a
Administrator
Kontakt:

Re: Nasze ulubione radia

Post autor: K03a » 27 gru 2018, 21:34

Polskie Radio Program 1 - takie różnorodne, poważne radio. Nie trzeba słuchać muzyki, wystarczy też posłuchać kilku(nastu) słów. Także cenię ich za audycje, jak np. magazyn "Polska i świat" czy słynną już "Kronikę... sportową"

Polskie Radio Program 3 - muzyka, której nie usłyszysz nigdzie indziej (no, prawie). Rzadkie gatunki muzyczne, jak np. country, rock, muzyka alternatywna goszczą właśnie w Trójce. Do tego sympatyczni prezenterzy jak i audycje.

Polskie Radio Program 4 - typowe radio dla współczesnych nastolatków, puszczające właśnie hip-hop, R&B czy też rap. Nastawione właśnie na młodych ludzi, którzy się interesują taką muzyką

RMF FM - dobre przeboje, da się przynajmniej słuchać, także kilku prezenterów można cenić

Radio ZET - tak jak wyżej, tylko, że jest jeszcze lepiej. Mają jeszcze więcej doświadczonych osób w ekipie, prezenterów oraz audycji. Wogóle najlepsze radio ever.

VOX FM - wygląda na to, że to jedna ze stacji radiowych, które... najczęściej słucham. Parę audycji i muzyka taneczna w rytmie hitów nastawiona jest doskonale dla słuchaczy.

Radio Eska - trochę obecnej papki, jednak coś w tym jest

Polskie Radio RDC (Radio dla Ciebie) - różne słowa oprócz muzyki, a także najświeższe wiadomości z stolicy i regionu

Radio Kolor - muzyka troszkę inna niż w komercyjnych ogólnokrajowych stacjach, i właśnie dlatego lubię tę stację. Ale słucham ich tylko czasami.

TOK FM - więcej słów, mniej muzyki. Właściwie to muzyka bardziej opiera się właśnie na "słowie", które jest głównym tematem stacji TOK FM - pierwszego radia informacyjnego. Dyskusje przebiegają spokojnie, bez zarzutów.
To forum może się uaktywnić. Ja bym tego chciał.
HAKERZY NIE HAKUJCIE!!!!!!

Awatar użytkownika
Garhus
gdzie piniondze
Kontakt:

Post autor: Garhus » 27 gru 2018, 21:40

Szkoda że PR4 nie ma naziemnie, zastąpiło je jakieś PR24.
buła nadziewna w cieście

Obrazek

Awatar użytkownika
risema16
Połowa mocy ;-)
Kontakt:

Post autor: risema16 » 27 gru 2018, 21:42

moje ulubione to: PR1, 3 i 4, ZET, RMF i RMF MAXXX, i to właściwie tyle
NaziiiiiA!!!!!!!!!!!!!! spodk;lmnmbklkkl;'ddf

CO DAJRCIE WSZYHSJYKOW EKL.JROLTGOIPO[OP

Awatar użytkownika
kacper3100
Połowa mocy ;-)

Nasze ulubione radia

Post autor: kacper3100 » 27 gru 2018, 21:49

Co jest dla mnie ulubione? Tylko Radio ZET.

Jak to się stało, że Zetka jest moim ulubionym radiem? W 2017 w czerwcu telewizora dopadła agonia. Kilka razy się zdarzało, że przez kilka lub kilkanaście dni telewizor nie chciał się włączyć, i tak było aż do sierpnia, kiedy to telewizor ostatni raz się zgasił i już na amen. W tych chwilach, kiedy odbiornik telewizyjny nie chciał się uruchomić w ogóle, zastępowało go radio. Początkowo, przez kilka dni, grało RMF FM. Kiedy matka przełączała na Eskę czy VOX FM, to ja zawsze przełączałem na RMF FM (nie wiem czemu, lubiłem to radio), ale pewnego dnia przez pomyłkę przełączyłem na Radio ZET zamiast na RMF. I od tamtej pory nigdy już ani ja, ani matka nie przełączyliśmy na żadną stację, tylko zawsze grało Radio ZET. Słucham tej stacji jeszcze przed wprowadzeniem nowej oprawy i przed przywróceniem sloganu "Radio ZET i już". Gdzieś 4 lipca 2017 ta stacja zaczęła mi się podobać, prowadzący, muzyka, oprawa muzyczna (która początkowo mi się nie podobała), a nawet logo i nazwa. Słuchałem codziennie tej stacji do pewnego dnia lutego, kiedy dostaliśmy nowy telewizor. Wtedy już radio nie grało. Ale tak stęskniłem się za Zetką, że w czerwcu w tym roku wróciłem do słuchania radia. I tak już zostało do dziś.

Dodam, że w wakacje 2014 po przeprowadzce do nowego mieszkania nie mieliśmy telewizji, więc grało radio. Najczęściej słuchało się RMF FM, ale od czasu do czasu grała Zetka. Nawet chciałem zrobić kompilacje dżingli "Minęła właśnie (...)", ale tamte nagrania sprzed czterech lat straciłem. Zimą 2015 i 2016 także grało RMF. Nie przypominam sobie, by wtedy grała Zetka.

A dodam, że dawniej jeszcze czasem słuchałem Eski w telefonie lub w odbiorniku, który dostałem od babci. Więcej tego błędu w postaci słuchania Eski i RMF FM nie popełnię. Dziś poza Zetką nie istnieje dla mnie nic. Szkoda, że Meloradio nie gra w moim mieście.

Awatar użytkownika
xCiachooPL
Połowa mocy ;-)

Post autor: xCiachooPL » 27 gru 2018, 22:04

Mówisz, że Meloradia nie ma?
Mamy ten sam problem, piona!

Dodam też, że słucham Meloradia czasami przez Internet.
JAK DOBRZE, ŻE FORUM ZROBIŁO SIĘ LEPSZE. PRZEPRASZAM WAS ZA WSZYSTKO I UWIELBIAM WAS WSZYSTKICH ZA WSZYSTKO, Z CAŁEGO <3!!!

Konta:
- Google: xCiachooPL Oficjalny
- Chomikuj: xCiachooPL
- Wikia: XCiachooPL
- Discord: xCiachooPL#4768

Ulubione media
WOOTLANDIA
Oglądam: Woot1, Woot3, OTW, WootInfo, mNews, Niezależna, K***a 1, Garhus One, DTV, Alfa, Point, Niezależna 24, RTV, Echo TV, Kanał 14naście, K***a 2 i wiele innych
Słucham: Radio Wootlandii, Radio Wootlandii Dwa, Radio Regionu Memowego, Muszyka FM, TKR FM, Radio Nove, Radio Maxima, NFM, YouFM...
Czytam: Nowy Dzień Memowski, Metropol, Emisja, Święta Gazeta

KAWOLANDIA
Oglądam: Kawa1, Kawa2, Kawa3 Kwas City, KawaNews, BTV, TVC, 9, Triangle, Square, Spot, Point, Triangle Njusy, BTV24, TVC News
Słucham: KR 1, KR 2, KR 4, Radio Kisiel, Radio Zupa, Radio C, Radio 1, Funradio, Octagon.FM, 9light, RTL FM, Retro FM
Czytam: Nasza Kawolandia, NK.tv, Hiper Dzionek, Twój Dzień, Tele 7 dni
6

Awatar użytkownika
kacper3100
Połowa mocy ;-)

Nasze ulubione radia

Post autor: kacper3100 » 27 gru 2018, 22:26

W moim mieście jest tylko jedna stacja z Eurozetu. Niestety...

Awatar użytkownika
K03a
Administrator
Kontakt:

Post autor: K03a » 27 gru 2018, 22:36

Czyli Radio Zet.
To forum może się uaktywnić. Ja bym tego chciał.
HAKERZY NIE HAKUJCIE!!!!!!

Awatar użytkownika
vistafan12
Steve Jobs Wootlandii
Kontakt:

Post autor: vistafan12 » 27 gru 2018, 23:03

@kacper3100: Ja pierdole. To, co teraz pierdolłeś to normalnie niemożliwe. Powinneś dostać za to Nobla, Greno, Fryderyka, Apergera... wszystko! Najlepsza pasta jaką kiedykolwiek czytałem (nie licze pascie o woot). Chyba ja przeczytam na cotygodniowym czytaniu past
Obrazek
Biuro mam, gdzie te ściany mają uszy.

https://vistafan12.eu.org

Awatar użytkownika
PatrZDZ
Połowa mocy ;-)
Kontakt:

Post autor: PatrZDZ » 28 gru 2018, 20:44

Lubię słuchać Trójki, Polskiego Radia 24, Radia Łódź i Strefy FM.
Jestem na Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCjclwZ ... LJw/videos
PatrZDZ - Twoje miasto - Twoja telewizja.
"Jazda konna to przede wszystkim - Koń" - Zapytaj Beczkę, odc. 169
"Oglądaj Regionalną Trójkę - Trzymaj się bliskich spraw."

Awatar użytkownika
Flloras
Podbijacz

Post autor: Flloras » 19 cze 2019, 13:32

Moje ulubione stacje to:
Radio 90 [bo w niedzielę nie leje śląskimi szlagierami jak każda stacja na Śląsku Górnym]
Radio Doxa [bo nawet religijne, ale udało im się wpleść np. audycje historyczne, które wciągałem co czwartek czekając na PKS]
Radio Bielsko[bardzo jestem związany z B-Białą, poza tym pierwszy lokalny MUX Dab+ w woj. Śląskim]
Nie mam żadnego radia Eurozetu ani Grupy RMF w Raciborzu [no Radio 90 z Rybnika już jest od RMFu] więc same lokalne tu są.
Zapal TVkę, za tych których zabrał BAN.
Zapal radio w oknie!

JESTEM W TeleWOOT
chcemy Jesteśmy sobą, jesteśmy sobą wreszcie!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Media”