Piszemy posty Jaccob z forum.media2.pl

Dział dla fanów Nicka, oryginalnie stworzony przez @K03a
Awatar użytkownika
K03a
Administrator
Kontakt:

Post autor: K03a » 13 lut 2019, 20:44

https://forum.media2.pl/search.php?auth ... 0&sr=posts

TVP Polonię to mogłeś nie ty usunąć, chyba, że tak zrobiłeś jeszcze przed wyłączeniem...
Mówiłem ci to dlatego że w lipcu 2016 TVP Polonia została ostatecznie wycofana z MUX3.
To forum może się uaktywnić. Ja bym tego chciał.
HAKERZY NIE HAKUJCIE!!!!!!

Awatar użytkownika
134woot
pijany czwartą gęstością
Kontakt:

Re: Piszemy posty Jacoob z forum.media2.pl

Post autor: 134woot » 13 lut 2019, 20:45

A jednak odkryłem, że Grupa Maestro to twój pomysł.
Musiałem napisać o TV Sheez, a to dlatego, że ten masowy kicz należał właśnie do twojej grupy... I ja cię pytam: Po co???
bruh

بارد الجنس الثدي الحمار الكحول كس اللعنة وقضيب download free minecraft 1.15 من فضلك ، اذهب والقرف ز bruh

Awatar użytkownika
K03a
Administrator
Kontakt:

Re: Piszemy posty Jacoob z forum.media2.pl

Post autor: K03a » 13 lut 2019, 20:46

Obecnie powtórki tego teleturnieju są pokazywane od pn do pt: w Polsacie 2 o 7:55/8:00, oraz w ATM Rozrywka... niestety o 3:00 w nocy.

Awatar użytkownika
kacper3100
Połowa mocy ;-)

Piszemy posty Jacoob z forum.media2.pl

Post autor: kacper3100 » 13 lut 2019, 21:57

Oj, a ja nie chciałem ostrzeżenia!

Nie Jacoob, tylko Jaccob. DO POPRAWY, JUŻ!

Awatar użytkownika
K03a
Administrator
Kontakt:

Re: Piszemy posty Jaccob z forum.media2.pl

Post autor: K03a » 14 lut 2019, 8:31

Tak, Solorz i Polskie Media szybko przejęły Baltijos televiziję i w roku 2002 zaczęła partnerstwo duże z TV4. Dopiero potem gdzieś w 2005 roku poprzedni właściciel postanowił zakupić w 100% BTV i powrócić do dawnej nazwy.

Awatar użytkownika
kacper3100
Połowa mocy ;-)

Post autor: kacper3100 » 14 lut 2019, 15:03

Witam was w nowym temacie, w którym chciałbym ocenić oddziały regionalne sieci TVP3. Wy też możecie jakoś ocenić. Najpierw moja decyzja:
TVP3 Białystok ma sporo programów poświęconych Podlasiu. Nawet "Obiektyw" informuje o wydarzeniach z woj. podlaskiego, i nie tylko z Białegostoku oraz Suwałk. Na minus niestety oprawa "Obiektywu" - wygląda jakby ktoś zrobił to w 2003 roku, ale studio całkiem trochę fajne.
TVP3 Bydgoszcz ma te same studio Zbliżeń (tyle że zrobiło się niebieskie) i złą jego czołówkę, bo te kostki powinny zmieniać się szybciej. Na plus produkcja programów dla pasma wspólnego (np. Nożem i widelcem czy Kultowe rozmowy) oraz programy typu "Samorządni"
TVP3 Gdańsk ostatnio ma wielkie zmiany programowe. Wprowadzono dużo nowych audycji np. ''Kontrplan - Magazyn Reporterów'', ''Wywiadówka'', ''Perły ze spiżarni'', ''Nawigator. Magazyn z morzem w tle'', ''Polska Morska'', ''Sztuki piękne'', ''W świetle prawdy'', ''Reporterzy Panoramy'', ''Cały ten sport'', ''Magazyn Moto'' (emitowany jest również w TVP3 Warszawa) czy ''Pomorskie na weekend''. Także zmiany są w ''Panoramie'', np. pojawia się dużo informacji z województwa pomorskiego (wcześniej pojawiały się tylko i wyłącznie informacje z Trójmiasta i Słupska + 1 z województwa pomorskiego). Tyle że oprawa Panoramy mogła by być lepsza (bo tylko zabytki Trójmiasta umieścili), a studio nie powinno być taką na niby "klitką".
TVP3 Gorzów Wielkopolski najgorszy. Ale na plus Mobilna Akademia Telewizyjna i przekazywanie informacji z woj.lubuskiego w Informacjach Lubuskich (oprawa i studio od paru lat te same, ale widać nawiązanie do... dawnego TVP Info)
TVP3 Katowice powinien mieć w swojej ramówce koncerty życzeń z szlagrami śląskimi i programy dla górników o np. kopalniach węgla. Studio Aktualności jest świetne, nowoczesne, ale czołówka... taka sobie, tyle że trochę gorsza, trochę lepsza, no sory. Za to plusem jest to że nawet "Magazyn reporterów", "Trudny rynek" czy "Rączka gotuje" też sobie dobrze radzą u nich.
TVP3 Kielce ciągle wałkuje inne programy z regionów Telewizji Polskiej, a więc - najgorszy. Ale na szczęście tę sytuację ratują oprawa i scenografia Informacji - one są najlepsze!
TVP3 Kraków puszcza programy dla Beskidów i Podhala, ale "Kronika", "Tematy dnia" i "Region" dobrze mają w tym paśmie informacyjno-publicystycznym. Niestety oprawa i studio od lat te same, więc ich nie ocenię, wolałbym jednak zmiany w Krzemionkach.
TVP3 Lublin chyba puszcza za dużo reportaży... Czołówka Panoramy Lubelskiej ma oczywiście jakiś koncept, bym powiedział... nie jest taka zła. Za to studio te szare powinni zmienić... Albo zmodyfikować...
TVP3 Łódź to wolałbym żeby u nich zmiany zrobili. Bo teraz wygląda to OKROPNIE, żywcem z lat 90-tych (niektóre czołówki programów za stare), kamery też z tej dekady, ale czołówka i studio ŁWD - to DNO! DNO, DNO, DNO! To jest chyba najgorszy ośrodek regionalny TVP, chyba wszech czasów. Spójrzcie na Toyę - jest o wiele bardziej nowoczesna od Telewizji Łódź, tylko szkoda, że ten kanał nie dostał koncesji na nadawanie naziemne w MUX lokalnym.
TVP3 Olsztyn ma ciągle programy o Mazurach, jeziorach i tak dalej... Czołówka Informacji tak świetna, że łoooo... ale studio tutaj te same od chyba 8 lat.
TVP3 Opole też robi reportaże, ale jedynym plusem jest fakt, że w ramach startu nowej TVP3 stworzono projekt: "#nowaTVPOPOLE". Fajna nazwa, nie? Za to wystartowało 4 stycznia taki fajny program "O!polskie o poranku" oraz nowa oprawa Kuriera Opolskiego, która jest też niczego sobie. Opole na wielki plus, naprawdę.
TVP3 Poznań... jezuuuu! Studio Teleskopu fajne, ale oprawa nie powala! Lecz bogate belki są tu i dobrze. Robienie reportaży to też wielki sukces dla tej stacji, a nawet kręcenie z tego oddziału Telekuriera może być takie niby... no wiecie, zadowalające.
TVP3 Rzeszów też ma więęęęęększą ilość reportaży, tak w sumie. Nawet programy o przyrodzie Podkarpacia i Bieszczad też mogą się liczyć. Czołówka Aktualności chyba... amatorska, ale studio te same (jedynie co zmieniono to tło za prezenterem).
TVP3 Szczecin ma ilość programów o Bałtyku, ale podoba mi się kilka plusów. Pierwszy z nich to ten, że robią "Co niesie dzień" dla ogólnopolskiej Trójki, drugi plus to taki, że puszczają Kronikę sprzed lat o 20:40 codziennie (miło wspominać te czasy, nawet te z "Siódemką"). Plus nr 3 to jest ten, że wogóle studio Kroniki aktualnej jest niby fajne, fajne, po poprawce. Chociaż skoro to jest to samo od lat, to mogę się chwalić. Belki świetne, ale oprawa do kitu - skopiowana z Poznania, ale muzykę zostawili (zresztą pochodziła ona z banku muzyki, ale mogę dodać że ten poprzedni motyw z 1998-2001 i 2006-2011 też był z jakiejś biblioteki).
TVP3 Warszawa od poniedziałku wprowadziła nowe oprawy graficzne programom ''Telewizyjny Kurier Warszawski'', ''Kurier Mazowiecki'', ''Wywiad Kuriera'' i ''Wiadomości sportowe''. Oprawy graficznej nie zmieniono w ''Raporcie na gorąco'', gdzie tam oprawa graficzna powinna być zmieniona. Jeśli chodzi o ramówkę TVP3 Warszawa, to dużo powtarzają programów oraz filmów dokumentalnych i seriali fabularnych (ostatnio powtarzają film dokumentalny ''Młodzi Lekarze'' oraz serial ''Dom''), które pasują do tego ośrodka (bo np. akcja serialu Dom dzieje się w stolicy). Także zauważyłem, że TVP3 Warszawa emituje we wtorki o godz. 21:00 program pt. ''Czas na pracę, praca na czasie'' TVP3 Wrocław oraz ''Magazyn Moto'' TVP3 Gdańsk, gdzie wg. mnie TVP3 Warszawa nie powinna emitować programów z innych ośrodków regionalnych, tak jak to robi TVP3 Kielce. Wielki minus TVP3 Warszawa ma dla mnie za ''Telezakupy'' o 19:30, chociaż ''Telezakupy'' są także o tej godzinie emitowane w TVP3 Gorzów Wielkopolski, TVP3 Katowice, TVP3 Szczecin i TVP3 Wrocław.
TVP3 Wrocław oceniam bardzo dobrze, głównie za program informacyjny pt. ''Fakty'' w którym jest najlepsza oprawa graficzna oraz najlepsze, nowoczesne studio. Także ciekawe są inne programy, np. ''Słownik polsko@polski'' (produkcja TVP Polonia), ''Kowalski & Schmidt'' (szkoda że tego nie emitują w paśmie wspólnym TVP3), ''Nie Przegap'' (pięciominutowy program kulturalno-informacyjny), ''Teraz Wieś'' (sygnał programu chyba powstał w latach 90-tych, ale czołówkę kilka razy zmieniono!) czy kulturalny ''Wrocław się!''. Minusem są w kółko powtarzane koncerty ''Przeglądu Piosenki Aktorskiej''.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nickelodeon Partyhard”